Ukulelem Elimde Bestem Dilimde E-Twinning Projesi

Ana sınıfı C şubesi (Kuzular Sınıfı  ) öğrencileri öğretmenleri Gülay Ayın rehberliğinde UKULELEM ELİMDE BESTEM DİLİMDE eTwinning Projesine başladılar. Okul öncesi dönemde müzik etkinlikleri ve özel olarak da enstrüman çalabilme becerisi çocukların yeteneklerinin ortaya çıkarılmasına ve doğru bir şekilde yönlendirilebilmesine imkan verir. Ayrıca yetenek konusundaki farklılıklara saygı duyularak eğitime tüm çocukların aynı oranda erişebilmesine olanak sağlar. Enstrüman çalma becerisi beynin her iki lobunu çalıştırdığı için bilişsel gelişimi güçlendirmektedir. Çocukların sosyal olarak da kendini müzik yoluyla ifade edebilmesini sağlamaktadır. Bütün bunları göz önüne alarak projede çocuklara verilecek ukulele eğitimi sonucunda yaş itibarı ile kazanılması gereken psiko–motor, sosyal-duygusal, dil gelişimlerine; el-göz koordinasyonu, küçük–büyük kas gelişimine ve en nihayetinde öz güven konusuna da nokta atışlar yapabilme amaçlanmıştır. Projeyle çocuklara Ukuleleyi tanıtmak,ukulele çalarken kullanılacak akor ve ritimleri öğretmek,çocuk şarkıları çalmalarını sağlamak,türküleri çalmalarına; türkülerin tarihi geçmişini ve hikâyelerini tanımalarına olanak sağlamak,ukulele eğitimi ile sınıftaki tüm öğrencilerin farklılıklarına rağmen aynı eğitim ortamında, aynı materyal desteği ile aynı eğitimi almasına imkân sağlamak,çocukların ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerine olanak sağlamak,öğrencilerin kendine güvenen ve kendini ifade eden bireyler olmalarını sağlamak,çocuklarımızın fiziksel, bilişsel, sosyal ve dil gelişimlerine katkıda bulunarak öğrencilerimizde bilgi, beceri ve tutum geliştirmek,çocuklarda yaparak–yaşayarak öğrenme gerçekleştiğinden özgüven ve kendini doğru ifade edebilme becerileri konusunda kazanımlar sağlamak,Web 2 araçlarının kullanımı ile teknolojik yeterliliklerinin gelişimini sağlamak,işbirliği ve grup çalışması yöntemleriyle dayanışmanın önemini kavratmak hedeflenmektedir.

29-09-202329-09-2023